Rengøring af sauna

Når du ejer en sauna i træ, så er det vigtigt, at du rengør den med jævne mellemrum. Dette for at opretholde en vis hygiejne i saunaen, men også for at sørge for at der ikke kommer misfarvninger på træværk og at ovnen vedligeholdes. 

Mange vælger at bruge forskellige æteriske olier i saunaen og lave saunagus, men brugen af disse olier kan godt efterlade mærker på træværket. Derfor er det vigtigt, at du altid rengør din sauna med jævne mellemrum, så træværket ikke tager skade af brugen af de æteriske olier. 

Tag et grundigt bad inden du bruger din sauna

For at undgå at få for meget snavs ind i din sauna, så er det en god idé, at du tager et grundigt bad inden du bruger saunaen. På den måde vil din hud og dit hår være helt fri for rester af creme, deodorant, kosmetik og parfume.

Derudover er det en god ide at medbringe et håndklæde i saunaen, som du kan sidde på. Så vil det være dit håndklæde som opsamler den rene sved, som du sveder ud, mens du sidder i saunaen.

Grunden til at vaske dig helt fri fra diverse cremer, kosmetik og parfume er også, at varmen i saunaen kan få disse til at fordampe. Disse dampe vil du uundgåeligt indånde og det er ikke så sundt for helbredet. 

Et grundigt brusebad inden saunabesøget skaber de bedste betingelser for en ren sauna. Og så behøver du ikke at rengøre saunaen så ofte. 

Sådan rengør du din sauna

Saunaen skal gerne være helt kold og tør før du begynder at rengøre den. Mens du gør rent er det også en god ide at lade døren stå åben, så du sikrer god ventilation, og så får du også luftet ud imens.

Når saunaen er helt tørret ud, så er det tilstrækkeligt at tørre alle overflader af med en fugtig klud. Der findes også specielle rengøringsmidler, som er beregnet til rengøring af sauna. Her er det vigtigt, at du følger producentens anvisninger nøje under brug. 

Grunden til kun at anvende vand til rengøring af saunaen er, at træet kan opsuge det middel du bruger. Når saunaen så bliver varm, så vil midlerne fordampe, hvilket kan føre til irritation i huden eller øjnene. 

Så længe du holder god hygiejne i din sauna, så er det ofte heller ikke nødvendigt at bruge mere end en fugtig klud, når du rengør din sauna. 

Rengøring af sauna